Vijeće Velike Ludine

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 17, 2017 |

Općinski vijećnici Velike Ludine ovu su godinu doista počeli radno. Naime, iako smo tek tri tjedna u Novoj godini, održali su već dvije sjednice Vijeća. I to kako su obrazložili, zbog hitnosti donošenja pojedinih odluka, kako bi se one mogle i realizirati. Općinsko vijeće Velike Ludine na drugoj ovogodišnjoj sjednici donijelo je odluku o prodaji pojedinih nekretnina u svom vlasništvu za koje su riješeni imovinsko-pravni odnosi, a za koje je iskazan interes za kupnju.

 

Načelnik Općine Dražen Pavlović istaknuo je kako je cijeli postupak trajao  jako dugo, te da je imao puno faza da bi te 4 nekretnine uopće i došle u fazu da ih se može prodati. Tajnica Općine Jelena Petreković rekla je kako su na raspisani natječaj pristigle 4 ponude, za svaku nekretninu po jedna, te da su se javili vlasnici susjednih čestica. Ponuđene su cijene kakve su bile i tražene prema procjeni od sudskog vještaka.

 

Ukupna vrijednost sve 4 nekretnine iznosi oko 100 tisuća kuna. Jedan od zainteresiranih zatražio je obročnu otplatu, što je Vijeće nakon rasprave i odobrilo, i to na maksimalno 4 godine. Vijeće Velike Ludine usvojilo je i novu Odluku o nerazvrstanim cestama na svom području, s obzirom da je na prethodnu odluku Ured državne uprave dao nekoliko primjedbi koje su sada ispravljene. Uz tu odluku predstavljena je i jedinstvena baza nerazvrstanih cesta na području Općine. Na aktualnom satu našla se tek jedna tema – rad zimske službe. Vijećnik HSP-a AS, Mladen Milašinović dao je primjedbu kako je za posljednjih snježnih padalina za vikend dosta nespretno obavljeno čišćenje, da je bilo puno poziva,ali da se na kraju sve napravilo kako treba. Dodao je kako se nada da se to neće ponavljati. Načelnik Pavlović rekao je kako u principu problemi nisu bioli veliki, te da se sve riješavalo u hodu.

 

Načelnik Pavlović istaknuo je da Općina Velika Ludina, preko izabranog izvođača, u zimskim uvjetima treba očistiti oko 45 kilometara prometnica, koje su podijeljene u nekoliko prioriteta, te da taj posao već gotovo 11 godina obavlja isti izvođač radova. Za zimsku službu u Proračunu ove Općine ove je godine predviđeno 200 tisuća kuna.