“Veliki dan” Đure Gavrana u InfoZoni

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 12, 2016 |

U sklopu projekta “Što je film bez sociologije?”u splitskoj Infozoni održana projekcija dokumentarnog filma “Veliki dan” , redatelja Đure Gavrana. U ovoj višestruko nagrađivanoj priči, redatelj se na duhovit način osvruuo na kulturu vjenčanja u Hrvatskoj.

 

U dokumentarcu koji je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti redatelj Gavran ispričao je priču tri mlada para od Zagreba do Bosne koji su spremni na sve kako bi svoje vjenčanje učinili još većim nakon čega često ostaju samo mamurne glave i prazni džepovi.

 

Ovaj dokumentarac dobitnik je Grand prixa za najbolju režiju 2012.god na danima hrvatskog filma ,i od tada je osvojio publiku diljm Hrvatske. S razlogom, jer krajnostima kojima parovi pribjegavaju kako bi svoj veliki dan vjenčanja učinili još većim mnogi su i osobno posvjedočili. Ovom projekcijom Udruga Imaginacija – splitsko društvo sociologa obilježilo je prvu godinu djelovanja.

 

Prvi projekt splitske Udruge Imaginacija bio je “Mala škola sociologije” gdje su profesori sociologije i student obrađivali teme koje su društveno interesantne. Nakon što je projekt zaživio krenulo se i sa drugim naziva “Što je film bez sociologije?” koji nastavlja sa obrađivanjem zanimljivih socioloških tema koje će se približavati javnosti kroz film i razgovor s gostima u prostorijama splitske Info zone.