Velika Ludina o prodaju odmarališta na Malom Lošinju

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 12, 2018 |

Općina Velika Ludina je, pored gradova Kutine i Popovače, jedan od suvlasnika odmarališta na Malom Lošinju, oko kojega se u moslavačkim lokalnim jedinicama u posljednje vrijeme intenzivirala priča, budući su sve glasnije priče da će se ići u prodaju tog kompleksa.

 

Tako se, osim gradonačelnika Kutine i Popovače, o temi odmarališta na Malom Lošinju očitovao i načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović. On je svoje vijećnike upoznao s nedavnim sastankom moslavčana na Malom Lošinju. Dražen Pavlović vijećnicima je tako rekao: “Dakle gradonačelnik Babić, Mišković i ja bili smo na Malom Lošinju gdje smo bili s direktorom Sanjinom Šolićem, direktorom Jadranke, poduzeća za turizam, i oni su zainteresirani da kupe odmaralište u Malom Lošinju, kojemu smo mi u dijelu vlasnici, i mi smo se između sebe dogovorili na neki način da bi to prodali, dogovorili smo i način na koji bi, ne način, nego nekakvu cijenu, ispod koje to ne bi dali i to smo prezentirali tamo”. Načelnik Pavlović dodao je kako će ta tema i odluka vezana uz sudbinu odmarališta na Malom Lošinju biti tema o kojoj će posljednju riječ dati samo Vijeće: “Dakle ovdje samo to najavljujem da će vjerojatno već na sljedećem Vijeću ići ta odluka . Mi smo ipak tražili više novca nego što ta naša nekretnina vrijedi”. Pavlović je potvrdio koliko će novca moslavačke jedinice tražiti za nekretninu na Malom Lošinju: “Ono što smo mi rekli da bismo tražili za to, to je 6 850 000,00 kuna i 8,5% od toga što bi pripalo Velikoj Ludini je 667 000,00 kuna, to je konkretna informacija i cifra s kojom ćemo se još sretati”. Hoće li u konačnici Vijeće Velike Ludine, ali i Vijeća Kutine i Popovače dati suglasnost da se ide u prodaju Malog Lošinja pokazati će vrijeme. No ono što je sigurno je da će se o toj temi u Velikoj Ludini, Popovači, a posebno u Kutini, itekako još raspravljati. U Kutini je rasprava već počela, jer se o toj temi na pressici očitovao i lokalni SDP, koji je u najnovijem priopćenju ponovio da gradonačelniku Babiću neće dati pristanak za prodaju odmarališta, te da će mu taj stav jasno iznijeti i na sastanku na kojih ih je gradonačelnik pozvao.