Velik broj prijava na Bjelovar startup

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 16, 2018 |

Kako bi potaknuo razvoj gospodarstva i inovativnost, Grad Bjelovar je početkom ožujka raspisao natječaj za najbolji startup. Pravo sudjelovanja imale su sve pravne i fizičke osobe bez obzira na lokaciju, vrstu ideje, dob ili neke druge ograničavajuće faktore, uz uvjet da se nagrada može efektuirati tek nakon što se osnuje startup, odnosno inkorporira u odgovarajuću pravnu osobu.

 

Natječaj je potpuno uspio-naime, prema riječima Daria Hrebaka, gradonačelnika Bjelovara, pristiglo je 26 prijava iz cijele Hrvatske. Stručna komisija ocjenjuje projekte, a finalisti natječaja znat će se početkom svibnja. Najbolji poslovni plan dobit će nagradu vrijednu 100 tisuća kuna, dodao je gradonačelnik Hrebak.
Treba reći i kako će pobjednik, uz nagradu Grada, od Hrvatskog udruženja menadžera dobiti punu stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA programa u vrijednosti 22500 kuna. Također, za troje finalista ovoga natjecanja od strane Poslovnih anđela odobreno je besplatno mentoriranje, ekspertni konzalting iskusnih menadžera i poduzetnika u prvoj godini poslovanja.