Veleposlanik Kraljevine Danske u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 18, 2016 |

I splitski gradonačelnik  Ivo Bladasar primo je NJ. E.  Andersa Christiana Hougardsa. Konkretna  suradnja Splita  s danskim gospodarstvenicima , mogla bi zaživjeti uskoro.  Za svog nedavnog posjeta gradu  Glacaksu splitski je poteštat uspostavio kontakte s predstavnicima tvrtke koja se bavi  postavljanjem  javne rasvjetom.

 

Grad Split ima jako dobro razvijenu suradnju s nekoliko zemalja,a  među njimaje i Danska. Posjet Dansk kraljice Splitu 2014. godine nije bio slučajan. Kazo je splitski gradonačelnik i podsjetio na kulturnu suradnju budući je danski arheolog  Ejnar Dyggve istraživo Dioklecijanovu palaču i bio prvi koji je napravio skice njezinog izvornog izgleda.

 

“Dosta sam čuo ljipih stvari o vašem gradu no ono što sam vidio nadmašilo je moja očekivanja. Htio bih vam se zahvaliti na gostoprimstvu, ali i na srdačnom i odlično organiziranom dočeku naše kraljice 2014 godine. Kao što sam već kazao,  žao mi je što ne vidim više danskih tvrtki koje surađuju  na području grada, moramo uspostaviti suradnu na području znanosti. ” izjavio je veleposlnik Kraljevine Danske u RH

Veleposlanik Kraljevine Danske na tujedužnost stupio prije godinu dana i ovo je njegov prvi službeni posjet ovoj hrvatskoj regiji.