Veleposlanice Irske u posjeti SDŽ

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 10, 2017 |

Splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban primio je Veleposlanicu Irske u Republici Hrvatskoj, Olive Hempenstall, zemlje u koju sve više mladih Hrvata odlazi u potrazi za boljim životnim standardom.

 

Irska je zemlja u koju sve veći broj maldih Hrvata odlazi u potrazi za boljim životom. Upravo je ona najbolji mogući pokazatelj kako se uspješno mogu riješiti dva najveća hrvatasa problema, koji se s nacionalne preslikavaju i na lokalnu razinu. Rijeć je o negativnom demografskom trendu i povratu mladih iseljenika. Čak i nakon 10 godišnjeg razdoblja krize i stagnacije u razvoju gospodarstva „keltski tigar“ kako se ranije nazivala Irska vratila se u život i drži poziciju najbrže rastuće privrede u Uniji. Kazao je župan Boban.

 

Hrvatska mora učiti na primjeru Irske. Upravo program tamošnje vlada župan Boban, kaže proučavaoje sa svojim timom još u mandatu solinskog gradonačelnika. Cilj mu je bio spriječiti negativan demografski trend i učiniti solim najmlađim gradom u Hrvatskoj .

 

Veleposlanicia Irske u Hrvatskoj , najavila je is koro otvranje počasnog konzulata njezine zemlje upravo u Splitu.

Počasni konzulat Irske u Splitu s radom bi trebao započeti 30 kolovoza.