Veće potpore za novorođenčad u Novskoj

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 19, 2017 |

U Novskoj su predstavljeni noviteti koji već neko vrijeme vrijede za program pod nazivom Kolica za Novljanskog klinca. Osnovna je promjena da su povećane potpore za novorođenčad s područja Grada Novske.

 

Naime, s obzirom da statistički podaci od 2013. godine za područje Grada Novske pokazuju veliko smanjenje broja novorođene djece na području tog zapadno-slavonskog grada, njegovo je novo čelništvo odlučilo povećati potpore za svako novorođeno dijete, kako bi barem donekle pomogli roditeljima novorođenčadi. Gradonačenik Novske Marin Piletić tako je istaknuo kako sada Grad Novska za prvo dijete u obitelji dodjeljuje 2500 kuna, za drugo dijete 5000 kuna i za treće i svako slijedeće dijete u obitelji 10 000 kuna. Piletić je dodao kako to nije socijalna mjera, već da je to program demografskog rasta u Hrvatskoj, koji se primjenjuje konkretno u Novskoj. Gradonačelnik Piletić istaknuo je kako ovim većim iznosima za novorođenu djecu Grad zapravo nagrađuju obitelji novorođenčadi, jer je to nagrada za obitelji koje su se odvažile na stvaranje mnogo brojnije obitelji, tj. koje su se odvažile ne samo za prvo, nego i za drugo, treće i svako slijedeće dijete. Predstavljajući nove iznose potpora za novorođenčad, naglašeno je kako će uvećane potpore dobiti i roditelji djece koja su rođena prije izmjena tih programa, točnije od 1.siječnja ove godine na dalje. Većim potporama za novorođenu djecu zadovoljni su i roditelji, koji ističu da svaka pomoć dobro dođe. Ovom prigodom gradonačelnik Novske roditeljima novorođene djece uručio je prigodne zahvalnice, kao zahvalu što su pridonijeli pozitivnijoj natalitetnoj slici Grada Novske.