Vau park otvoren za pse

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 27, 2016 |

Na splitskim Blatinama otvoren je vau park- park namijenjen psima u kojem osim ograđene travnate površine imaju i agility sprave za rekreaciju pasa. Blatine su prvi splitski kvart koji se započeo sustavno baviti zaštitom i pravima životinja.

 

Obečano, ispunjeno. Split je dobio svoj prvi Vau park- park za pse u gradskoj četvrti Blatine Škrape koji se prostire na ograđenoj,travnatoj površini, od 1200 četvornih metara , opremljenoj agiliti spravama. Inicijativa je potekla iz Gradskog kotara, na oduševljenje , vlasnika pasa. Pokazuje to i slika iz parka u praznično jutro , u kojem se okupila vesela i razigrana četveronožna ekipa, usprkos suncu koje je atmosferu u zraku zagrijalo na 25 stupnjeva.

 

Livada koja se nalazi uz glavnu, Šimićevu ulicu na Blatinama, prenamjenjna je iz zelene površine u park za pse . Predjsednik GK naglašava kako se prenamjenom nikome ništa nije oduzelo. Budući Kotar raspolaže svim popratnim sportskim sadržajima i igralištem za djecu. Želja je bila prostoru koji se ne koristi dati svrhu , na opće dobro.

 

Cijeli projekt vrijedan više stotina tisuća kuna uz pomoć Grada financiran je donatorskim sredstvima.Parkovi za pse nisu nikakva novost , u Europi su posve uobičajeni sadržaj jedne urbane gradske cijeline, a imaju ih i neki hrvatski gradovi poput Zgareba i Varaždina . Od sada i Split ima svoj prvi.

 

Uz sustavnu brigu za standardi i kvalitetu života građana u kotaru Blatine- Škrape vodi se i organizirana skrb o životinjam. Zato je prije nekoliko dan u ovoj četvrti organizirana besplatna akcija sterilizacije uličnih mačaka.

 

U gradskoj četvrti Blatine Škrape uskoro planiraju i pokretanje akcije s udrugama koje udomljavaju životinje poput gradnje skloništa za napuštene mačke