Vatrogasci iz cijelog svijeta u Dvercu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 5, 2015 |

Kako bi istaknuo važnu ulogu koju u društvu imaju vatrogasci i spasilačke službe, prvi čovjek Grada Zagreba ugostio je sudionike Skupštine Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi – CTIF u prestižnoj palaći Dverce.

 

“Drago mi je da su svjetski i europski vatrogasci prepoznali Grad Zagreb ima izuzetno organiziranu Javnu vatrogasnu postrojbu te vatrogasce okupljene u Dobrovoljna vatrogasna društva. Okupljene sam pozdravio kao gradonačelnik Zagreba te kao dobrovoljni vatrogasac”, rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

 

Na Skupštini Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi predstavljene su najnovije tehnologije i njihove primjene u vatrogastvu, za kojima Zagreb i Hrvatska nimalo ne zaostaju.

 

“Vrlo smo ponosni što smo domaćini CTIF-a i možemo se pohvaliti da pratimo korak s Europom i sa Svijetom u opremi i taktici”, istaknuo je Zlatko Križanić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

 

OFF: Ovogodišnja Skupština Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi, kojoj je Zagreb domaćin, okupila je 100 izaslanstva iz 33 zemlje članice.