Ususret Jadranskom derbiju

Kategorija: Sport | Objavljeno: svibanj 11, 2017 |

U sklopu 33. kola Prve hrvatske nogometne lige Hajduk će se susresti s Rijekom u subotu od 17 sati na Rujevici.  Pripreme za jadranski derbi u punom su jeku.

 

Nakon serije od pet pobjeda Hajdukov trener u Rijeci ima priliku produžiti niz ‘bijelih’ i dodatno zakomplicirati borbu za titulu.

 

„Jasno mi je da je veliki publicitet, ovo je jadranski derbi. Pokazali su mi s kim igramo, bit će jedna jako zanimljiva utakmica, tri boda su važna za obje momčadi. Njima su bitna u utrci za prvaka, a nama da bi došli do svoga cilja“, rekao je u uvodu trener Hajduka Joan Carrillo.

 

Trener još uvijek ne želi otkriti imena hajdukovaca koji će istrčati na riječki travnjak te dodaje:

 

„Možete reći prijatelju da ćemo izaći sa 11 igrača koji jako poštuju Rijeku. Oni plus momci s klupe imat će želju za pobjedom. Nama je posao da vidimo protivnika, proučimo ga, i nastojimo izabrati najbolje da pobijedimo. Imam dosta sreće, radim dosta promjena, a momčad dobro reagira“.

 

Trener bijelih ne želi uspoređivati Rijeku s Dinamom. To su dvije različite filozofije, poručuje:

 

„ Nismo ništa napravili, imamo cilj kojeg nismo ispunili. Cilj je pobijediti utakmicu, da bi dobili utakmicu moraš i napadati i braniti se. Ako se dobro ne braniš jako je teško pobijediti. Pripremamo se za disciplinu u obrani, ali sam rekao igračima da bi morali napadati više. Najbitnije da ritam igre bude žestok i čvrst. Budući se radi o zadnjim kolima, sve momčadi, i mi, smo umorni, zato moramo dati sve od sebe. Zato očekujem jaki ritam igre“.

 

U dvobojima odigranima u Rijeci, Bijeli su u 36 ogleda slavili 12 puta, devet susreta okončano je remijem, a u 15 utakmica slavila je Rijeka. Prosjek Hajdukovih golova u ogledima protiv Riječana je 1,4, a najviše zgoditaka momčadi iz Grada na Rječini postigao je Zvonimir Deranja koji je sedam puta pogađao mrežu u susretima protiv Rijeke. Najveću pobjedu u Rijeci hajdukovci su ostvarili u sezoni 1995/1996 te 2011/2012 kada su slavili rezultatom 3:0. Najčešći rezultati u Jadranskom derbiju su 1:1 i 2:1, čak 13 utakmica završavalo je tim ishodima.

 

VEZANI ČLANCI