Ususret izborima: Akcija bjelovarsko-bilogorska

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 22, 2017 |

S obzirom na to da se prijedlozi kandidacijskih lista i kandidatura moraju predati nadležnom izbornom povjerenstvu u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora, odnosno najkasnije do 4. svibnja, potencijalni kandidati nemaju puno vremena za prikupljanje potpisa građana.

 

Predstavnici Akcije bjelovarsko-bilogorske primjerice, krenuli su stoga u direktan susret s građanima na krcatoj bjelovarskoj tržnici. Odaziv je, kako kažu, I više nego dobar.”Građani su rekli da je to prava lista i pravi kandidati koji se nisu politički vezali uz nikoga, ni velike stranke uz patronate Županije, Zagreba ili bilo čega drugog. Mi smo odlučili da idemo s ljudima koji su već dokazali da vole svoj grad”-rekla nam je aktualna zamjenica bjelovarskog gradonačelnika Lidija Novosel. Inače, povjerenstva imaju rok do ponoći 6. svibnja da sastave i objave pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova predstavničkih tijela te za izbor načelnika, gradonačelnika i župana i njihovih zamjenika. Danom objave zbirnih lista počet će I izborna kampanja, koja će trajati sve do ponoći 19. svibnja.