Uskrsni sajam u Garešnici

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: ožujak 24, 2016 |

U Garešnici je, uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, održan Uskrsni sajam. U njegovoj organizaciji sudjelovalo je nekoliko ustanova i udruga iz Garešnice, a sav prihod od prodaje izložbenih predmeta išao je u humanitarne svrhe. Garešnica je i ove godine uoči Uskrsa održala svoj Uskrsni sajam.

 

Zbog lošeg vremena, on je iz centra Grada preseljen u prostorije gradske Udruge umirovljenika. Uspjeli su se tu smjestiti svi koji su na štandovima prodavali cijelu paletu prigodnih proizvoda koje su, danima prije Sajma, izrađivali mladi i nešto stariji Gareščani. Sav prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe, i to za udrugu „Jak kao Jakov“.

 

Udruga okuplja djecu oboljelu od malignih bolesti, čija je štićenica i Helena Komugović iz Kapelice nedaleko Garešnice, inače učenica tamošnje Srednje škole. U cjelokupni uskrsni program u Garešnici, koji je svaki dan nudio ponešto za sve generacije, osim škola i umirovljenika, uključeni su Gradska knjižnica, Poduzetnički centar, Komunalac i Turistička zajednica, a sve uz podršku Grada Garešnice.