Uskoro počinje Zagreb Runs with Twins

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 12, 2018 |

Prvi čovjek Grada Zagreba održao je sastanak s nositeljima projekta Zagreb Runs with Twins. Ovaj projekt je razmjena trkačkih delegacija Zagreba i St.Petersburga koji ove godine obilježavaju 50 godina prijateljstva.

 

Projekt izravno promovira ova dva grada. Projekt Zagreb Runs with Twins 2018 St.Petersburg je razmjena trkačkih delegacija Zagreba i St.Petersburga koji ove godine obilježavaju 50 godina prijateljstva.Ovaj projekt pokreće međunarodno suradnju, turizam te prijateljstvo između dvaju gradova. ”  Naši atletičari će imati priliku povezati dva grada St.Petersburg i Zagreb, a poveznica uz atletiku utrke grada Zagreba koje jesu ovdje i utrke koje se održavaju tamo jedna lijepa sportska priča. Grad Zagreb definitivno to podržava. Vjerujem da će naši atletičari koji će sudjelovati na utrkama prenijeti svu pozitivnu energiju sporta i našeg grada i da će prijatelji koji su iz St.Petersburga doći u Zagreb i osjećati se kao i svi drugi sportaši” rekao je  Milan Pavelić, pročelnik GU za sport. Incijator projekta rekao je koliko članova ove godine odlazi na utrku i koje discipline će trčati. ” Delegacija će brojati 13 članova ove godine i oni su sastavljeni kroz tri kvalifikacijske utrke koje smo održali u Zagrebu. Htjeli smo da to budu zagrebačke utrke i na svakoj utrci imamo amatera. Tako da je kombinacija. Discipline su 10 km i maraton” Zoran Kalinić,  istaknuo je inicijator projekta Zagreb Runs with Twins. Zagrebačka trkačka delegacija sudjelovat će u St. Petersburgu na Maratonu bijele noći 22. srpnja, dok će delegacija St. Petersburga posjetiti Zagreb i sudjelovati na Zagrebačkom maratonu 14. listopada.