Uskoro počinje 6. Fantastic Zagreb film festival

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 28, 2016 |

Znanstvena fantastika, horori, trileri, eksperimentalni filmovi, akcija i brojna dodatna iznenađenja očekuju ljubitelje žanrovskih filmova na ovogodišnjem šestom izdanju Fantastic Zagreb film festivala.  

“Jedan od najposjećenijih programa je Sretan rođendan u sklopu kojega prikazujemo kultne klasike, no imamo i brojne premijerne filmove”, najavila je Mia Pećina, direktorica Fantastic Zagreb film festivala.

Festival počinje 30. lipnja i u deset dana posjetitelje svih uzrasta očekuju brojna događanja.

 

“Imamo nekoliko novosti ove godine, a jedna od većih je Dječji vikend u sklopu kojeg će biti prikazana dva filma, a nakon toga bit će održane dječje radionice i znanstvena predstava, namijenjene djeci do 12 godina”, istaknula je Pećina.

 

Fantastic Zagreb film festival ima punu podršku Grada Zagreba.

 

“Ovog ljeta imamo nekoliko desetaka festivala u Zagrebu, a ja bih rekao da je Fantastic Zagreb jedan od najoriginalnijih. Zahvaljujem se organizatorima što iz godine u godinu podižu standarde i što ćemo ovaj sjajan festival imati na novim lokacijama”, rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

 

Zatvaranje festivala, već tradicionalno bit će održano na Medvedgradu projekcijama klasika znanstveno-fantastičnog filma. Ulaznice za projekcije su u prodaji. Cijena pojedinačna ulaznice za Fantastic Zagreb film festival iznosi 27 kuna, dok je za projekcije na Medvedgradu potrebno izdvojiti 45 kuna u što je i uračunat prijevoz. Dječji program je besplatan za sve posjetitelje.