Uskoro nastavak radova na Centru Mocire

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: travanj 4, 2017 |

Polako ali sigurno, sudeći po najavama, Centar Mocire u skoroj budućnosti mogao bi otvoriti svoja vrata. Naime unazad nekoliko tjedana riješene su sve pravne zavrzlame koje su kočile završetak samog Centra.

 

Odnosilo se to na tužbu tvrtke Alcom u stečaju protiv ministarstava od kojeg su, kao nositelja projekta, tražili dodatne milijune kuna zbog nepredvidljivih radova koji su nastali u projektu kojim nije bila predviđena sanacija podzemnih tunela JNA. Također proteklog mjeseca potpisan je i Sporazum o financiranju nastavka izgradnje samog Centra Mocire kojim je definiran odnos sufinanciranja koji će ostati kao i do sada , Grad Zadar 19%, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 31% i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 50%. Po okončanju radova istim Sporazumom predviđeno je da će Grad Zadar financirati opremanje vrtića, Ministarstvo znanosti opremit će školu, a treći dio koji se odnosi na socijalnu skrb, gdje će biti ustrojen Centar za pružanje usluga u zajednici, opremit će Ministarstvo za demografiju dok će zajedničke dijelove Centra opremiti sva tri investitora zajedno.