Uskoro 46. Kutija Šibica

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 28, 2016 |

I ove godine vraća se popularnost malom nogometu. 26. studenog u Domu Sportova posjetitelje očekuje 46. po redu malonogometni turnir Kutija Šibica.

 

‘Nagradni fond je 150 tisuća kuna, prijave počinju od 2.11., a mogu se izvršiti u Domu sportova i online putem naše web stranice’, rekla je organizatorica Kutije Šibica Martina Ćosić.

 

 Novost ove godine je Turnir za žene, za koje se predviđa odlična budućnost u malom nogometu.

 

‘S obzirom da ih je puno lakše okupiti za natjecanje, higijenski su uvjeti bolji, sport je zanimljiv, a prošle smo godine dobili i prvo prvenstvo Hrvatske u futsalu za žene. Ove godine se nastavlja isti takav projekt te se nadamo čak i većem broju ekipa. Ovim putem pozivam sve one ekipe koje su sudjelovale na prvenstvu Hrvatske da se priključe’, izjavila je predstavnica Turnira za žene Tihana Nemčić.

 

 Kutija šibica vratila je mali nogomet u dvorane i dala mu status koji zaslužuje i koji ga je krasio 80-ih godina prošlog stoljeća.

 

‘Zagreb postaje istinski kulturni i sportski grad, s najboljom Kutijom šibica u Europi’, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 

 Na turniru na kojem će nastupiti velik broj ekipa, a koji će krenuti u borbu za najvažniji malonogometni trofej u regiji, očekuje se više od deset tisuća gledatelja.