Uručene diplome novim pomoćnicima u nastavi

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 26, 2016 |

Svečanim uručenjem diploma polaznicima završen je pilot program stručnog osposobljavanja Pomoćnik/ica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u okviru projekta POUZD 2.0. U samom programu, na njegovom početku, bilo je uključeno 48 polaznika no njih 45 uspješno je prošlo svoje osposobljavanje. 

 

Svrha ovog projekta je podizanje razine kvalitete POU Zadar kroz materijalno i kadrovsko opremanje učilišta, razvoj standarda zanimanja i kvalifikacija te razvoj novog programa osposobljavanja za zanimanje pomoćnika u nastavi za rad s učenicima s teškoćama. Prije početka nastave učionica Pučkog otvorenog učilišta Zadar je opremljena suvremenom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom te školskim namještajem kako bi polaznici nastavu pratili u ugodnom okruženju i s naprednom tehnologijom. Neposredna potpora učeniku s teškoćama je upravo pomoć pomoćnika u nastavi koji djeluju u sektoru javnih poslova.

 

Institucionalna održivost projekta osigurat će se prvenstveno uspostavom i praćenjem sustava osiguranja kvalitete rada ustanove i podučavanja te sukladno rezultatima samovrednovanja jačanjem ljudskih resursa putem edukacija o specifičnim sadržajima i inovativnim načinima izvođenja nastave, stavljanjem u funkciju novouređenih kapaciteta POU Zadar za nastavu za potrebe izvođenja svih programa osposobljavanja na komercijalnoj osnovi.