Upisi u kutinski vrtić

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 10, 2016 |

Ovaj tjedan, točnije od 9. do 13. svibnja, u kutinskom Dječjem vrtiću održavaju se upisi djece koja u vrtić trebaju krenuti s novom pedagoškom godinom početkom rujna. Upisi se obavljaju u centralnom objektu Neven, od 8 do 14 sati.

  

Prema riječima ravnateljice vrtića, Jasne Borovnjak, djeca se upisuju za sve vrtićke Programe, a ovo su ujedno i upisi za djecu koja trebaju ići u Predškolu, a koja je od prošle godine obavezna za svu djecu koja su godinu pred školu, a nisu uključena u ni jedan vrtićki program. Ravnateljica je stoga posebno pozvala roditelji te djece da ih obavezno upišu za Program predškole, a koji počinje početkom listopada. Sve informacije, o tome što treba donijeti na upis, mogu se pogledati na web stranicama vrtića, gdje se nalaze i potrebni zahtjevi.

 

Od osnovne dokumetacije treba priložiti zahtjev za upis, presliku rodnog lista djeteta, potvrde o zaposlenosti oba roditelja, te presliku cjepnog kartona djeteta. Inače, kutinski vrtić, iako ima listu čekanja, ona na sreću nije velika, i na njoj se uglavnom nalaze djeca čiji jedan ili oba roditelja nisu zaposlena.

 

Ravnateljica Borovnjak, ipak ističe kako je vrtić do sada uvijek uspjevao primiti svu djecu onih roditelja kojima je vrtić zaista potreban. Inače, roditelji pri upisu mogu priložiti i dodatnu dokumentaciju kojom se dobivaju dodatni bodovi. Popis primljene djece i lista čekanja bit će objavljeni 1. lipnja na objektima vrtića Neven i Maslačak. Recimo i to da kutinski vrtić unazad nekoliko godina nije mijenjao cijene, a to nema ni u planu.