Uoči Dana vatrogastva DVD Solin održao pokaznu vježbu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 3, 2016 |

Uoči Dana vatrogastva DVD Solin održao pokaznu vježbu Uoči obilježavanja Dana vatrogastva i blagdana svetog Florijana DVD Solin nizom pokaznnih vježbi najavili su proslavu svog dana. Prvu pokaznu vježbu, odnosno provjeru plana evakuacije izvelo je petnaest pripadnika DVD Solin uz veliku pomoć djece iz solinskog vrtića Čarobni pijanino.

 

Osim gašenja požara, vatrogasci djeluju u slučaju poplava, potresa i kemijskih nesreća, a kako bi zaštita bila uvijek djelotvorna ulažu se posebni napori za osposobljavanje. Pokazne vježbe uspešno su izvedene, na radost brojne djece. Neka od njih odlučili su da će biti vatrogasci.

 

Vatrogastvo kao djelatnost zauzima najznačajnije mjesto u sustavu zaštite i spašavanja u Hrvatskoj, a sutrašnjim obilježvanjem njihova dana i nas podsjećaju na svoju neizmjernu hrabrost i humanost. Trideset jedna godina spašavanja dobara od požara i poplava DVD-a Solin na ponos je građanima Solina, kao i cijele županije.