Umro Predrag Lucić

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 10, 2018 |

Nakon više od pola godine borbe s opakom bolešću jutros je preminuo novinar, pisac i redatelj Predrag Lucić. Predrag Lucić je rođen 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, studirao kazališnu režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

 

Režirao u Beogradu, Splitu i Tuzli. U Kao novinar u Nedjeljnoj Dalmaciji započeo je raditi 1989., a s Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem proširuje Feral koji tada dobiva svoje puno ime Feral Tribune. Ujesen 1990. s Feral Tribuneom seli u Slobodnu Dalmaciju, gdje radi i kao predratni i ratni reporter. U ožujku 1993. napušta Slobodnu Dalmaciju i sa skupinom kolega pokreće satiričko-politički dvotjednik Feral Tribune. Prve brojeve lista potpisuje kao glavni i odgovorni urednik. U prosincu 1993. Feral Tribune postaje tjednik. Od tada pa sve do gašenja Ferala 2008., Lucić radi kao urednik lista, autor tekstova, uređuje web-stranice, kreira fotomontaže, ispisuje i uređuje razne rubrike, te pokreće i uređuje ‘Biblioteku Feral Tribune’. Nagradu ‘Judita’ Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz. Bio je član Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog centra P.E.N.-a.