Umro Miro Bogdanović

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 17, 2017 |

Nakon duge i teške bolesti u splitskoj bolnici preminuo je Miroslav Bogdanović, ugledni splitski ugostitelj, vrsni kuhar, gurmanski vizionar, humanitarac. Bogdanović i njegovi ugostiteljski objekti desetljećima su bili ne samo gastronoskim mekama, nego i društvenim središtima Splita, okupljalištima splitskih intelektualaca, umjetnika, gospodarstvenika, političara.

 

Bogdanović je kuharstvo, ne samo u Dalmaciji nego i u cijeloj regiji podignuo na zavidnu razinu potičući udruživanje i natjecanje u težnji ka izvrsnosti, a posebno osnovavši Savez kuhara mediteranskih i europskih regija pod čijim okriljem su se proteklih desetak godina susretali najbolji europski i svjetski kuhari sa svom pratećom industrijom. Bogdanović je prije svega bio čovjekoljubac, što ga je u konačnici i stajalo zdravlja. S teškom bolešću nosio se 12 godina, nikada ne predajući se duhom i do posljednjeg daha boreći se za svoje ideale, svoje ljude, kolege i prijatelje.