Umjetnička, likovno-književna unija Vlaho Bukovac proslavila 8. godišnjicu osnutka

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 20, 2015 |

Umjetnička,likovno-književna unija Vlaho Bukovac predstavila je svoju zbirku poezije “Trajni trenutci” te proslavila osmu godišnjicu osnutka.

 

Velika proslava osme obljetnice umjetničke likovno-književne unije Vlaho Bukovac u galeriji Dominikanskog samostana u Splitu okupila je njene članove, ali i mnogobrojne prijatelje i goste. Tim povodom predstavljena je i zbirka poezije „Trajni trenutci“. Idejna začetnica zbirke poezije „Trajni trenutci“ je bivša predsjednica i jedna od osnivača unije Vlaho Bukovac, pjesnikinja Lidija Leskur.

 

Umjetnička, likovno-književna Unija „Vlaho Bukovac osnovana je u jesen 2007. godine kao likovno-književna unija na inicijativu sada pokojnog slikara Slobodana Jovića, a danas broji oko šezdeset članova pjesnika i slikara. Pjesnici su recitiranjem svojih pjesama oduševili brojne posjetitelje.

 

Za glazbeni dio večeri bili su zaduženi Marita Radošević i Mario Dulčić u čijem su nastupu uživali i brojni posjetitelji i članovi Unije, a pjesme s repertoara gotovo nikom nisu bile nepoznate Na kraju večeri dodijeljene su zahvalnice za sve prijatelje Unije Vlaho Bukovac koji su svojim radom i djelovanjem potpomogli rad Unije.