Ulaganja u OŠ Vladimira Vidrića

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 17, 2016 |

Kutinska Osnovna škola Vladimira Vidrića sve je bliža svojoj cjelokupnoj energetskoj obnovi. A do tada u toj je školi postavljena i puštena u rad nova kotlovnica, za koju je novac najvećim dijelom prikupljen zahvaljujući kutinskim gradskim vijećnicima.Oni su se odrekli svojih vijećničkih naknada, a tako ušteđeni novac iz gradskog proračuna namjenili su za nabavu nove kotlovnice u Osnovnoj školi Vladimira Vidrića.

 

Od vijećničkih naknada ušteđeno je oko 400 tisuća kuna, što je utrošeno za nabavu nove kotlovnice. Domar ove kutinske škole, Dubravko Trbojević, ističe kako je u ovoj kotlovnici lakše raditi jer je sve automatizirano, unese se program i kako se on unese tako i kotlovnica radi.

 

Viđenim su zadovoljni bili i vijećnici kojima je bilo drago vidjeti u što su utrošeni novci od gradskih vijećnika koji su se u sto postotnom iznosu odrekli svojih naknada. Inače, kroz mjesec dana znat će se je li škola prošla na natječaju za energetsku učinkovitost Ministarstva graditeljstva. Bude li to tako, u ovoj će se školi ostvariti novo ulaganje, ukupne vrijednosti oko 4 milijuna kuna.

 

Pročelnica Molnar istaknula je kako će se raditi na izolaciji krovišta, na izolaciji vanjske ovojnice, izmjeni stolarije i još radovi na sportskoj dvorani, uglavnom vanjska ovojnica će biti kompletno obnovljena. Ove godine Grad Kutina planira radove i u drugim školama na području Grada, no ovi u Vidriću biti će najveći.