Ulaganja SMŽ u školu Novska

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 19, 2017 |

Sisačko-moslavačka županija u Osnovnu školu Novska, koju pohađa 860 učenika, posljednjih je godina dosta ulagala, od sitnih do većih stvari. Posljednje ulaganje bila je rekonstrukcija školske kuhinje i uređenje blagovaonice, a u tu školu njezin osnivač planira još neke investicije.

 

Naime, Osnovna škola Novska jedna je od 21 škole na području Sisačko-moslavačke županije kojoj je osnivač sama Županija, koja se i brine da škola ima sve potrebne uvjete za rad. Svim odrađenim investicijama, predstavnici Sisačko-moslavačke županije su zadovoljni, istaknuo je Marin Piletić zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, koji je rekao kako je Osnovna škola Novska jedna od najvećih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji u koju Županija kao njen osnivač godinama ulaže,pa su između ostalog pomogli i izgradnju Centra za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju, čime je u potpunosti uređen prostor da defektolozi i stručno osoblje imaju kvalitetne uvjete za izvođenje nastave s djecom s poteškoćama u razvoju. Piletić je dodao kako ove godine Sisačko-moslavačka županija planira još neka ulaganja u školu Novska, pa je tako pri kraju izrada projektne dokumentacije kako bi se škole Novska i Lipovljani prijavile na natječaj za potpunu obnovu vanjske ovojnice što su višemilijunske investicije.

 

Piletić je dodao kako ga žalosti da Grad Novska nije poduzeo nikakve mjere kako bi upravo ovakve javne ustanove pripremio do te faze da se mogu javiti na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost. U svakom slučaju, za škole Novska i Lipovljani, Sisačko-moslavačka županija priprema energetsku obnovu, što će još više poboljšati uvjete rada u tim školama.