Ulaganja Novske u društvene domove

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 7, 2017 |

Grad Novska sljedećih godina namjerava urediti veliki dio društvenih domova na svom području. Na nekima od njih radovi su već započeli, dok se za uređenje još nekih društvenih domova priprema potrebna dokumentacija.

 

Inače, Grad Novska godinama kontinuirano ulaže u svoje društvene domove, a to će se nastaviti i u sljedećem razdoblju. Novljansku vijećnicu Sanju Leški zanimao je hoće li se ulagati u dom u Bročicama. Gradonačelnik Marin Piletić rekao je kako su u Bročicama 2011. ili 2012. obnovili prvi dio doma, a ostao je dio tzv. kuglana kako ga Bročičani zovu, a koji će Grad priaviti na projekt energetske učinkovitosti. Naime, gradonačelnik Piletić dodao je kako Grad Novska trenutno priprema 4 projekta energetske obnove svojih nekretnina, među kojima su i 2 društvena doma. Riječ je upravo o domu u Bročicama, te o domu u Novoj Subockoj za koje se pripremaju projekti energetske učinkovitosti odnosno obnova vanjske ovojnice krovišta i fasade. Vijećnica Leški pitala je i što je s ostalim društvenim domovima na području Grada Novske.

 

Gradonačelnik je rekao da se društveni domovi kontinuirano prate kroz proračun Grada Novske već godinama, te da se zasigurno postigao jedan nivo koji malo koji grad ima, od doma u Voćarici, onoga u Jazavici, a trenutno se obnavlja i fasada na društvenom domu u Brestači.Riječ je o domu u kojemu se godinama uređivao interijer, a sada se uređuje i fasada, a ujedno se priprema i uređenje okoliša na način da se tamo predvide nova parkirališna mjesta. Novac za tu investiciju Grad Novska je osigurao preko Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova. Piletić je na kraju napomenuo da se posljednjih nekoliko godina nije ulagalo u interijere domova, te da će se tome u sljedećem razdoblju morati dati veća pozornost.