Ugovori uz ERASMUS+

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 17, 2015 |
ivo_zinic

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je s ravnateljima Tehničke škole Sisak, Tehničke škole Kutina i Osnovne škole Ludina, potpisao ugovore o sufinanciranju projekta koje su škole ostvarile kroz program ERASMUS+.

 

“Imati ovakve škole, koje uspijevaju na natječajima Europske unije, i to kontinuirano, nekoliko godina, veliko je zadovoljstvo,” rekao je sisačko-moslavački župan na potpivanju ugovora o sufinanciranju projekta koje su tri škole s područja županije ostvarile kroz program ERASMUS+.

 

Tehnička škola Kutina dobila je financijsku potporu za provedbu projekta „Pregled sustava inteligentnog upravljanja radi povećanja energetske učinkovitosti u Irskoj“. Ondje škola svoje profesore šalje na edukaciju iz energetske učinkovitosti. Vodeća u povlačenju sredstava iz europskih fondova,Tehnička škola Sisak, koja ove godine sudjeluje u pet projekata, dobila je financijsku potporu za provedbu projekta „EU iskustvom do kompetencija za tržište rada“.

 

To je već osmi projekt mobilnosti u ovoj školi a tijekom provedbe projekta 45 učenika će stručnu praksu obavljati u vodećim tvrtkama u Bologni. Među dvije srednje jedna je osnovna škola. Osnovna škola Ludina dobila je financijsku potporu za provedbu dva projekta, jedan posvećen cjeloživotnom obrazovanju nastavnika, ali i razvoju novih školskih kurikuluma koji se tiču ekologije, poljoprivrede i poduzetništva.

 

Vrijednost svih ovih projekata je veća od 1,4 milijuna kuna, a Županija će ih sufinancrati sa 378.650 kuna.