Ugovori sa studentima stipendistima Novske

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 27, 2017 |

Grad Novska i ove će akademske godine stipendirati sve studente sa svog područja, kao što stipendira i sve učenike s područja Grada, koji se školuju izvan mjesta prebivališta. Novska je po takvom načinu stipendiranja učenika i studenata zasigurno prepoznatljiva na području cijele Hrvatske.

 

Novska je petu godinu za redom dodijelila stipendije svim studentima s područja Grada koji su se javili na Javni poziv. Ovih su dana tako u Velikoj Gradskoj vijećnici uručeni ugovori o stipendiranju studenata za ovu akademsku godinu. Gradonačelnik Marin Piletić istaknuo je da su novci od stipendija zapravo novci roditelja koje Grad vraća za školovanje studenata. Piletić je dodao da se Novska može podičiti s podatkom da je jedan od prvih gradova, ako ne prvi, u Hrvatskoj po postotku izdvajanja za stipendije iz svog lokalnog proračuna. Novska je tako gotovo 4% svojih vlastitih prihoda usmjerila u stipendije. Vrlo je važno školovati se ako je to iako moguće, istaknuo je gradonačelnik Piletić, a upravo u tome pomažu i stipendije. Među korisnicima gradske stipendije našao se i Jan Marton, student treće godine Kineziološkog fakulteta, koji je rekao na što se troši dobivena stipendija. Stipendije, ma kolike one bile, pomažu i roditeljima. Osobito ako u obitelji istovremeno imaju više studenata. Novska će ove akademske godine stipendirati 145 studenata. Uz 163 učenika stipendista, ukupno je riječ o preko 300 stipendista za ovu godinu. Studentska stipendija u Novskoj iznosi 560, a učenička 320 kuna.