Ugovori Novske sa studentima stipendistima

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 21, 2016 |

Nakon što je prvi čovjek Novske prije 2 tjedna potpisao ugovore o stipendiranju učenika koji se školuju izvan Novske, iste je ugovore potpisao i sa studentima koji imaju prebivalište na području Grada Novske.

 

Inače, u posljednje 4 godine Novska je stipendirala ukupno 1257 učenika i studenata, za čije je stipendije i subvencije prijevoza izdvojila nešto više od 5,7 milijuna kuna. Nakon učenika, ugovori o stipendiranju potpisani su i sa 139 studenata, koji su se javili na javni poziv grada.Gradonačelnik Novske ističe da Novska ima samo 3 kriterija za dodjelu stipendija, a to je da su kandidati s područja Grada Novske, da su redovni učenici tj. studenti i da nemaju drugu stipendiju, a ima jedna jedina obveza, a to je da ne postoji mogućnost da ne vraćaš stipendiju ukoliko ne završiš godinu. Novska je tako ove godine dodijelilaukupno 315 učeničkih i studentskih stipendija. Po drugi put korisnica gradske stipendije je i Stefani Domitrović, koja je prošle godine koristila učeničku stipendiju, a ove će godine studentsku. Stefani studira u Slavonskom Brodu na dislociranom studiju osječkog Učiteljskog fakulteta, te ističe da joj stipendija olakšava studentski život.

 

U Novskoj studentska stipendija iznosi 560 kuna i isplaćuje se tijekom 11 mjeseci. Iz Grada napominju kako se nadaju da će se njen iznos uskoro vratiti na prijašnjih 700 kuna.