Ugovor o kupnji 11 autobusa

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 31, 2016 |

U sisačkoj Gradskoj vijećnici potpisan je ugovor o kupnji 11 autobusa za Auto promet Sisak temeljem 4,5 milijuna vrijednog kredita s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Ugovor su potpisali direktor Auto prometa Sisak Darko Majić, direktor tvrtke Autobus Robert Vrhovski te gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

 

Potpisivanje ugovora o kupnji 11 autobusa za sisački Auto promet kraj je dugog puta i ostvarenje prvog dijela plana moderniziranja voznog parka sisačkog autoprijevoznika koji dnevno preveze 5 000 putnika. Čak 9 od 11 novih autobusa ima licencu za prijevoz djece jer sisački Autopromet, naime, dnevno preveze 1100 školske djece a sveukupno su od početka godine prevezli 700 000 putnika na 60-tak linija.

 

Novi Iveco autobusi osuvremenit će vozni park koji sada broji 34 autobusa, te će neki i u otpis. Novi autobusi trebali bi u Sisak stići krajem kolovoza, kako bi putnike počeli prevoziti s početkom nove školske godine.