Udruga Most dobila nove prostorije

Kategorija: Regija Split, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 10, 2013 |

Svih 217 četvornih metara smještenih u Gundulićevoj ulici ispunjeno je sinoć do posljednjeg stajaćeg mjesta, uslijed novog početka perjanice splitskog volonterstva, udruge MOST.

 

Naime ova hvale vrijedna civilna udruga u petnaest je godina svoga postojanja pomogla brojnim štićenima usput rušeći tabue i pružajući neprocjenjivo iskustvo stotinama mladih volontera, za što joj se matični grad odužio ustupanjem prostora na atraktivnoj lokaciji.

 

– Udruga Most je zaista zaslužila ovaj prostor. Ako govorimo o udrugama civilnog društva, onda je Most perjanica, ono zbog čega civilna društva i postoje. Mislim da u punom smislu ispunjavaju svoju funkciju i da služe na ugled i drugim udrugama civilnog društva, posebno s plemenitošću svojih ciljeva, a još više sa zalaganjem, trudom i brigom o onima kojima je to najpotrebnije – rekao je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

 

Uoči revizije dodjele gradskih prostora Split je dodjelio jedan od najatraktivnijih udruzi Most, čije ustupanje zacijelo nikada neće morati revidirati. Ova iznimna asocijacija, još od prošlog tisućljeća, pruža pomoć brojnim splitskim beskućnicima i ovisnicima, te, jednako tako, pruža priliku mladima da kroz volontiranje steknu neprocjenjivo iskustvo u svojim strukama, ali i iskoriste svoje vrijeme na najbolji mogući način, pomažući drugima.

 

Borba za novi prostor svakoj udruzi je dugotrajna i često neizvjesna, a udruga Most nije iznimka, nakon petnaest godina, prije osam mjeseci grad je ustupio nove prostore, a vrijedni volonteri radili su preko 7000 sati kako bi ih doveli u reprezentativno stanje.

 

Ipak novi prostor udruge ne treba zamijeniti s prihvatilištem za beskućnike, koje još uvjek čeka svoju realizaciju. Dakle prostora za napredak na području skrbi o nesretnijima još dakako ima, ali kada vidimo entuzijazam aktivista i podršku grada koju uživaju , sigurni smo da će se i taj problem uskoro rješiti.

 

 

H. K.