Učenici Tehničke škole odlaze na stručnu praksu u Bolonju

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 3, 2017 |

U sklopu projekta “Stručnom praksom u EU do kompetencija za tržište rada” 45 učenika sisačke Tehničke škole Sisak provest će tri tjedna i odraditi stručnu praksu u Bolonji u Italiji. Glavni cilj projekta je povećanje kompetencija učenika Tehničke škole Sisak radi povećanja konkurentnosti na tržištu rada, odnosno da učenici obavljanjem stručne prakse u poduzećima povećaju svoja znanja i vještine i to temeljna znanja i vještine struke te steknu nova znanja i vještine temeljena na iskustvu praktičnog rada.

 

Učenici će proširiti i svoje jezične i komunikacijske te steći nove kulturološke kompetencije, ističe ravnatelj sisačke Tehničke škole Davor Malović.”Tehnička škola Sisak i ove je godine dobila sredstva iz programa Erasmus+, odobreno nam je 112 210 eura za stručnu prakse učenika u Bolonji. Učenici će provesti tri tjedna radeći u firmama u Bolonji i okolici. Osim toga imat će i bogat kulturni program kako bi se bolje upoznali s Italijom. Kao rezultat svega toga bit će nova znanja i vještine te radno iskustvo koje će steći i koje je u njihovom obrazovanju nedovoljno zastupljeno. Dobit će i određene certifikate kojima će to moći dokazati.”, rekao je ravnatelj Malović. Ove godine na stručnu praksu odlazi 45 učenika u dvije grupe i riječ je o osmom programu mobilnosti koje provodi Tehnička škola Sisak. Napomenuti treba kako je Tehnička škola Sisak unazad deset godina lider po povlačenju sredstava iz europskih fondova, a dosad su, kroz različite projekte, povukli oko milijun i pol eura. U svojim projektima imaju potporu Sisačko-moslavačke županije, ističe Roman Rosavec, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije. “Smatramo da je to upravo ono na čemu radimo i čemu težimo, a to je usavršavanje, da naši mladi ljudi steknu dovoljno znanja, iskustva i potrebitih vještina za njihovu budućnost i za budućnost svih nas. Ovim projektom odobrena je potpora od 112 tisuća eura, a Sisačko- moslavačka županija, do okončanja ovog projekta, sudjeluje sa 166 tisuća kuna.”, rekao je Rosavec. Učenici, a prva grupa krenut će u Bolonju na praksu 5. studenoga, prošli su pedagošku, kulturološku i jezičnu pripremu, opremljeni su potrebnom opremom, odjećom i obućom, plaćen im je prijevoz, smještaj, prehrana i organizirani izleti, a dobili su i po 576 eura džeparca.