U Zakladi Ana Rukavina 45 Hvarana

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: listopad 5, 2015 |

U organizaciji Zaklade Ana Rukavina uz pomoć Crvenog križa, a povodom Dana grada Hvara, na akciji održanoj u tom gradu hrvatski je Registar dobio 45 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“.

 

Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

 

Kako bi lijek stigao do oboljele osobe, potrebno je učiniti prvi korak i upisati se u Registar. Ako se utvrdi kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi. Tijekom osam uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 49.478 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

 

Iz hrvatskog su Registra izdana ukupno 52 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 52 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.