U Zagorju se dobro radi

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 11, 2016 |

Ministar poduzetništva i obrta boravio je u Krapini gdje je obišao tri tvrtke te se zadržao u razgovoru s gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem. Hrvatsko zagorje je zajedno s Varaždinom i Međimurjem regija u kojoj su najbolji poslovni rezultati i gdje je broj zposlenih u stalnom porastu a sama Krapina također bilježi odlične rezultate.

 

Naravno da postoje i problemi ali oni su lako rješivi. Najveći problem je u tome što poduzetnicima nedostaje kvalitetan svjež kapital. Kao jedno od rješenja nameću se fondovi Europske unije kojima s epoduzetnici i koriste. Trenutno su zatvoreni svi natječaji koje raspisuju ministarstva zbog desetak problema koji su se pojavljivali u njihovoj realizaciji ali s ekroz desetak dana očekuje njihovo otvaranje po novoj metodologiji koaj će ubrzati sam postupak.

 

U ministarstvu poduzetništva i obrta razmišljaju i o onim obrtima koji su zatvoreni zbog upadanja u krug neplaćanja te će im pokušati omogućiti nastavak poslovanja. Jedna od najjačih mjera je ta da će država svoja dugovanja podmirivati u dogovorenim rokovima te tako biti primjer i drugim sudionicima u poslovanju.