U Splitu vikend posvojenja

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 17, 2015 |

Udruga za potporu posvajanja, Adopta u Splitu organizira Vikend posvojenja. Iako je posvojenje općenito pozitivno prihvaćeno u hrvatskom društvu, postoji dosta tema vezanih uz posvojenje oko kojih vlada tišina. Prostor za razgovor o tim temema pokušavamo otvoriti ovaj vikend u Splitu, kroz različite aktivnosti, poručuju iz Adopte.

 

U sklopu programa prikazat će se fil “Usvajanje odobreno”, koji je snažna, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata. Junga, kojemu je sada 47 godina, policija je pronašla na ulicama Seula kada je imao 5 godina, nakon čega ga je usvojila belgijska obitelj.

 

U subotu u 9 sati u spltiskom Centru za socijalnu skrb održat će se i radionica za posvojitelje, pod nazivom „Identitet posvojenog djeteta i razgovor s djetetom o posvojenju“. Cilj radionice je ponuditi posvojiteljima mjesto za razgovor, razmjenu iskustava i učenje, jer se pokazalo koliko posvojitelji trebaju mjesto podrške na kojem mogu razgovarati sa sebi sličnima.

 

Sudionici će se baviti pitanjima posebnosti identiteta posvojenog djeteta i načinima na koje razgovaramo s djetetom o ovoj važnoj i osjetljivoj temi, uz mnoštvo životnih primjera i praktičnih prijedloga.