U Sisku otvoren 3D Print Show

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 24, 2016 |

Skupina entuzijasta i profesionalaca okupljenih oko domaćeg 3D foruma i usko vezanih uz industriju 3D ispisa i ove su godine u Sisku organizirali 3D Print Show. ” Inicijativa 3D Print Show-a pokrenuta je u cilju razmjene ideja, razmjene novih znanja i upoznavanje s novim tehnologijama.

 

Ove smo godine to odlučili proširiti pa je moguće vidjeti još neke tehnologije osim artivnih tehnologija proizvodnje”, kazao je Antonio Pranjić, predstavnik 3D Foruma. Sve to događa se u Poduzetničkom inkubatoru Sisak koji je otvoren prije točno dvije godine. Organizatori žele stvoriti regionalno prepoznatljiv događaj te pružiti platformu za učenje, suradnju, druženje i razmjenu ideja bez obzira jesu li posjetitelji profesionalci, entuzijasti ili početnici. 3D print show otvorila je sisačka gradonačelnica. “Što reći osim da je ovo fenomenalan događaj koji se uklapa u cijelu sintagmu mog trogodišnjeg nastojanja da ono što Siščani znaju da upoznaju ostatak Hrvatske, a to je da je Sisak grad dobre energije bilo da se radi o 3D print tehnologiji, o dronovima, o električnim automobilima ili o Pisku. Sve u Sisku je definitivno inovativno i jedinstveno i sada je nama da s time upoznamo ostatak regije i Hrvatske”, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

 

Ideja organizatora je u ovogodišnji projekt priključiti i ostale branše inovativnih rješenja kao što su dronovi na daljinsko upravljanje, elektronika/robotika, električna vozila te sve grane u kojima je 3D tehnologija usko zastupljena.