U povodu Oluje svečano u Sisku

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 4, 2015 |

U povodu obilježavanja 20. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja u Sisku je, u Hotelu Panonija, održana prigodna središnja svečanost. Dana ponosa i slave kroz svoje su se priče prisjetili sudionici Oluje, brigadir Hrvatske vojske Ivica Matanović, ratna liječnica dr. Maja Rudelić Zadrović i ratni reporter i tadašnji urednik Sisačkog tjednika Vlado Pajtlar.

 

Oluja je donijela konačnu pobjedu i dala vjetar u leđa Hrvatskoj da dođe do onoga gdje se danas nalazi, istakao je tom prigodom brigadir Ivica Matanović. Oslobodilačke Oluje prisjetila se i ratna liječnica, bojnica 2. gardijske brigade Maja Rudelić Zadrović.

 

Najteže mi je padalo, kaže, kada sam morala svojim podređenima, vozaču i tehničaru reći idemo naprijed pa i kada je to predstavljalo stvarnu pogibelj. Zato se i divim svim zapovjednicima, kaže ova liječnica.

 

Svečano obilježavanje 20. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja organizirali su Koordinacija udruga branitelja iz Domovinskog rata i Grad Sisak.