U lipnju počinje izgradnja trogirske luke

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 9, 2015 |

Trajektna luka Trogir- Solina započet će se graditi u lipnju, a radovi će trajati osam mjeseci.

 

Ugovor o sufinanciranju izgradnje trajektne luke Trogir-Soline, projekta ukupne procijenjene vrijednost veće od 19 milijuna kuna, između Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije već je potpisan.

 

Prema njemu Ministarstvo će projekt sufinancirati s tri milijuna kuna. To je najveći iznos kojim resorno ministarstvo sufinancira neki od projekata četiri-pet lučkih uprava tako da je trajektna luka Trogir-Soline dobila maksimalna iznos sufinanciranja, proučuju iz Ministarstva.

 

Trajektno pristanište Trogir-Soline imati 55 metara operativne obale i 3.500 četvornih metara prostora za ukrcavanje i iskrcavanje, a sadašnji gaz dubine do dva metra produbit će se na 4,5 metra.

 

Ovim trajektnim pristaništem riješit će se za sljedećih 50 godina problem povezanosti Trogira posebice sa okolnim otocima Drvenik Veliki i Drvenik Mali i opskrbu tih otoka, a ujedno će se rasteretiti prometnu gužvu u Trogiru.