U jesenskom roku brucošima 730 slobodnih mjesta

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 29, 2015 |

Prema rezultatima upisa studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te stručnog studija u akademskoj godini 2015./2016. na Sveučilištu u Splitu je za jesenski rok ostalo slobodno 730 mjesta, od čega 374 na sveučilišnim studijima.

 

Što se tiče sveučilišnih studija, sve kvote su popunjene na Kineziološkom fakultetu, Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije i Medicinskom fakultetu, dok je na ostalim sastavnicama Sveučilišta ostalo pokoje slobodno mjesto za jesenski rok. Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Umjetničkoj akademiji i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

 

Veći broj upisanih studenata u odnosu na prošlu godinu bilježi, primjerice, Pomorski fakultet. Na prediplomskim stručnim studijima ostalo je mjesta na svim sastavnicama koje ih izvode, osim na Građevini. Najmanje mjesta za jesen ostalo je na Ekonomskom fakultetu, a najviše na Upravnom studiju Pravnog fakulteta.