U iščekivanju Nove godine

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 27, 2017 |

U sklopu 8. Gastroadventa radijski novinari zapalili su posljednju, svijeću na gastroadventskom vijencu, svijeću ljubavi. Potom smo proslavili Božić i obiljećili Svetog Stjepana te krenuli u pripreme za doček Nove godine.

 

Paljenjem posljednje svijeće na adventskom vijencu u Splitu nisu završile adventske svečanosti. Gradski šušur uz bogati program nastavlja se sve do polovine siječnja.
Gastroadvent odavno je prepoznat kao turističko-gastronomski proizvod koji produljuje turističku sezonu u Splitu. Podršku mu od samog osnutka pruža i Grad Split.
Autorica Gastroadventa, nutricionistica i dijetetičarka Olja Martinić, svake godine, uz maslinu kao nezaobilaznu sastavnicu, u projekt uvede još jednu namirnica. Ove godine, na gastroadventski pijedestal, uz maslinu je stavila kamilicu. Bio je to novi izazov splitskim ugostiteljima da tu svima poznatu i neprevedno zapostevljenu biljku ponovno ožive na svojim tanjurima i u svojim čašama.

 

Završetkom Adventa i proslavom Božića blagdansko ozračje na splitskim ulicama i u splitskim restoranima neće prestati. Zabava uz puno dobre hrane, pića, glazbe, te ostalih kulturnih ali i sportskih događaja, trajat će još tjednima te Split uvesti u još jednu, svi vjeruju, ponovno rekordnu turističku godinu.