U Dubrovniku se snima novi nastavak Ratova zvjezda

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 16, 2016 |

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u San Franciscu se sastao s predstavnicima američke filmske i TV produkcijske tvrtke, koji su autori filmske sage „Ratovi zvijezda“. Tijekom razgovora istaknuto je veliko zadovoljstvo što su autori i Grad Dubrovnik uspješno krenuli u projekt novog nastavka filmske franšize, koji će se u Dubrovniku snimati od 9. do 16. ožujka. 

 

Gradonačelnik Vlahušić zahvalio je na odabiru Dubrovnika za snimanje svemirske sage koja se od sedamdesetih godina prošlog stoljeća nametnula kao globalni i jedan od najreferiranijih pop-kulturnih fenomena u modernoj povijesti. Autori su izrazili zahvalnost Gradu Dubrovniku i svima uključenim u projekt na susretljivosti i profesionalnom pristupu tijekom pregovora te gostoprimstvu koje je iskazano njihovom timu prilikom brojnih obilazaka lokacija za snimanje, između ostalih Straduna i Kneževa dvora.

 

Na sastanku se razgovaralo i o potencijalima za jačanje Dubrovnika kao filmskog središta, a  nakon što joj je gradonačelnik prezentirao ideju izgradnje filmskog studija iskazao se interes za suradnju i na tom projektu.. Grad Dubrovnik pravovremeno će obavijestiti javnost o svim detaljima koji se tiču posebnih uvjeta koje je nužno uspostaviti da bi se snimanje ovakvog spektakla provelo na način da ne ometa svakodnevni život grada i njegovih građana.