Turizam u Omišu Također rekordan

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 11, 2017 |

Cijela Splitsko-dalmatinska županija u prvih sedam mjeseci obara rekorde što se tiče dolazaka turista , te noćenja . Rekordna sezona nije zaobišla niti biser na ušću Cetine , grad Omiš .Mali dalmatinski grad na ušću rijeke Cetine udaljen je od Splita svega 25 km. Jedinstven je spoj rijeke , mora i planina, burne i ponosne povijesti i bogate kulturne baštine . Upravo iz tih razloga Omiš postaje nezaobilazno mjesto na godišnjim odmorima mnogih turista koji dolaze na ove prostore.

 

Ove turističke sezone, što se tiće noćenja ,odnosno dolazaka turista i u Omišu je zabilježen porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine.Što se samog mjeseca srpnja tiče , i on je kao i u većini dalamtinskih gradova i u Omišu također bio rekordan .Omiš je idealna destinacija za sve ljubitelje aktivnog odmora, adrenalinskih iskustava, avantura i posebnih doživljaja. Gotovo i nema aktivnosti na moru , vodi ,planini ili u zraku ,u kojoj se na području Omiša ne može uživati .Upravo raznolik sadržaj koje nudi ovaj mali grad na ušću rijeke Cetine , ali i široka gastronomska ponuda , svake godine na ovo područje privuku velik broj stranih gostiju.

 

U prvih sedam mjeseci 2017.godine na području Grada Omiša zabilježene je porast u dolascima i noćenjima od gotovo 20 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.