Turistički inspektori napisali 1700 kazni

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 17, 2015 |

U razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja, 52 turistička inspektora Ministarstva turizma su provela ukupno 4.646 inspekcijskih nadzora. Turistički inspektori Ministarstva turizma u sklopu redovnih aktivnosti provode akcijske inspekcijske nadzore nad ugostiteljima i drugim pružateljima ugostiteljskih usluga i usluga u turizmu tijekom cijele godine.

 

U inspekcijskim nadzorima djelovalo je više inspektora iz različitih ispostava područnih jedinica obnavljajući nadzor nad jednim područjem. Inspekcijski nadzori se tijekom turističke sezone provode svakim danom, uključujući subotu i nedjelju, po 12 sati dnevno. U Splitu su provedena 1.543 inspekcijska nadzor, uglavnom u ugostiteljstvu .U svim obavljenim inspekcijskim nadzorima, kod 1.457 objekata i subjekata utvrđeno je 1.737 raznih povreda propisa.

 

Turistički inspektori su donijeli 42 prekršajna naloga, kojima je od prekršitelja naplaćeno 156 tisuća kuna te je 926 kazni naplaćeno na mjestu izvršenja prekršaja, u ukupnom iznosu od gotovo dva milijuna kuna. Povrede propisa, uglavnom, su se odnosile na ispunjavanje minimalno-tehničkih uvjeta, primjerice nedostatak tople vode i odgovarajuće opreme u toaletima za goste, na nedostatke u kuhinji i prostoru za pripremu jela, na vidno isticanje cijena, ili oznake o zabrani usluživanja i konzumiranja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina i dr.