Tunel Grič napokon dobiva izlaz na Radićevu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 24, 2016 |

Tunel Grič obnovljen je i otvoren u srpnju ove godine. No krnje, Jer izlaz na Radićevu ulicu nije bio moguć. Vlasnici haustora, odnosno dvorišta u Radićevoj ulici na broju 19., u koji se ulazi iz tunela te izlazi u Radićevu, nisu dali da kroz njihov privatni prostor prolaze stotine turista i prolaznika. Još više ljutila ih je činjenica da je Grad krenuo u obnovu tunela, pa ga i otvorio, a da njih nitko ništa nije pitao. No dogovor je na kraju ipak postignut.

 

“Dogovorili smo prihvatljivo rješenje i za nas i za Grad. Grad je maksimalno izašao u susret. Očekujemo i da u dogledno vrijeme i realiziramo ono što smo dogovorili”, rekao je većinski vlasnik dvorišta i predstavnik stanara zgrade u Radićevoj 19 Hrvatko Šimunić.

A što su to točno dogovorili i koliko će slobodan prolaz kroz dvorište dugo nekoliko desetaka metara na kraju Grad, pa tako i Zagrepčane, koštati, nitko nije htio otkriti.

 

“Polako. Vidjet ćete kad ugovor bude potpisan. Molim vas, budite sretni da smo napravili prolaz”, kratko je dodao Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

 

Kad su radovi na sanaciji tunela započeli Bandić je tvrdio da je grad u kontaktu s vlasnicima haustora, što su oni kasnije demantirali. Također, prijetio se da ako ne pronađu zajedničko rješenje da će se situacija rješavati pravnim sredstvima. No, taj je scenarij očigledno izbjegnut.