Tuna Sushi & Wine festival

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 18, 2018 |

Četvrtu godinu zaredom veljača u Zadru bit će u znaku „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ , jednog od najprestižnijih zimskih festivala u Hrvatskoj. I ove godine festival će ponuditi sve ono što ga je u turističkom i gastronomskom kontekstu još od 2015. uvrstilo među top događaje. Festival će započeti 2. veljače izložbom fotografija „Fantastična Tuna“ u Kneževoj palači, dok je isti dan s početkom u 20 sati predviđena Gala večer u Arsenalu.

 

Uz kuharski show , te glazbeni i scenski program , po prvi puta u Hrvatskoj, posjetitelji će moći vidjeti performans izrade ikebane od leda u izvedbi japanskog majstora.Dio programa odvijat će se i u Atriju palače Cedulin gdje će posjetitelji svakodnevno moći na postavljenim kućicama kupiti određene proizvode.Tuna, Sushi & Wine Festival  imat će i stručni dio programa kroz edukaciju i izobrazbu u kulinarskim vještinama pod vodstvom hrvatskog kuharskog majstora Davida Skoke.Četvrti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival održat će se u Zadru od 2. do 11. veljače. Predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.