Trgu Ane Rukavine potrebna hitna sanacija

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 7, 2017 |

Popucane ploče, nadstrešnica koja prokišnjava sve su to karakteristike središnjeg trga u zagrebačkom naselju Trnsko i jedinog trga, odnosno prostora za javno okupljanje građana, u zapadnom dijelu Novog Zagreba. Trg je građen prije 50-ak godina stoga ne čudi njegova devastiranost. No nekim je građanima dobar i takav kakav je, dok drugi smatraju da je njegova rekonstrukcija nužna.

 

“Trg sasvim pristojno izgleda”, rekao je Marinko Zovko dok nešto mlađi Elvis Mihilčić ističe da je Trg kao i cijelo naselje u lošem stanju te da ga hitno treba obnoviti.
Ove godine, barem ako je vjerovati programu gradnje objekata i komunalne infrastrukture Grada Zagreba za 2017., uređenje trga, koji bi uskoro trebao dobiti i nove ime te postati trg Ane Rukavine, trebalo bi započeti. U spomenutom programu za njegovu sanaciju rezervirano je 2,4 milijuna kuna. Da bi ista zaista bila potrebna, slaže se i Igor Marš, predsjednik Mjesnog odbora Trnsko.

 

“Trećina trga je popločena prije četiri godine prije zadnjih izbora, a ostatak je u lošem stanju. Osim ploča i nadstrešnice koja prokišnjava lokalni objekti su u lošem stanju te trebaju kompletnu renovaciju”, ističe Marš.

 

No trg je zaštićeni spomenik kulture stoga veće intervencije nisu moguće. No što će na trgu točno biti rađeno i kad bi radovi mogli započeti, predsjednik Mjesnog odbora ne zna.

 

Do više informacija pokušali smo doći i mi, no odgovor iz Grada oko uređenja trga još uvijek čekamo.