Traži se javna isprika Marcela Medaka

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: studeni 17, 2017 |

Marcel Medak nije razriješen s mjesta ravnatelja jer mu mandat traje do 1. prosinca, a nova ravnateljica Mira Zakora dužnost preuzima 2. prosinca-poručuju iz Upravnog vijeća Daruvarskih toplica, osvrčući se na nedavnu konferenciju za medije pod nazivom “„Tko stoji iza smjene najsupješnijeg ravnatelja Daruvarskih toplica“ koju su u Daruvaru održali još uvijek aktualni ravnatelj te ustanove Marcel Medak i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

 

Snježana Mišir, predsjednica Upravnog vijeća Daruvarskih toplica:”Ono što smo mi napravili kao Upravno vijeće je da smo temeljem zakona raspisali javni natječaj, da se na javni natječaj javilo petero kandidata, između ostalih i aktualni ravnatelj Marcel Medak. Upravno vijeće razmatralo je sve zamolbe i donijelo odluku o izboru večinom glasova nove ravnateljice”. Prilikom razmatranja zamolbe Marcela Medaka i donošenja konačne odluke u obzir su uzete neke okolnosti, poručila je Mišir: “To je između ostaloga pronevjera koja se dogodila u njegovom mandatu i neke poteškoće kod ugovaranja izvođenja građevinskih radova u Daruvarskim toplicama. I dalje stojimo i smatramo dnovoimenovanu ravnateljicu Miru Zakoru dovoljno stručnom i odgovornom da može obavljati poslove ravnateljice Daruvarskih toplica”.

 

Izjave Marcela Medaka povrijedile su i predsjednicu Upravnog vijeća i novoizabranu ravnateljicu Daruvarskih toplica: “To su izjave, odnosno način na koji je okarakterizirao novoimenovanu ravnateljicu kao gospođu u poznim godinama i koja nema dovoljno iskustva za obavljanje takve funkcije”- poručila je Mišir. Mira Zakora: “nije to samo protiv mene već i za sav ženski rod, povrijedio me je i po dobi i po spolu i da sam neiskusna. Tražim javnu ispriku ne samo meni nego i svim ženama jer je povrijedio moj ženski rod”.