Tradicionalni molitveni doručak

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 6, 2017 |

U organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve, u sisačkom Velikom Kaptolu održan je Molitveni doručak Sisačke biskupije. Sudjelovali su brojni političari i gospodarstvenici s područja Biskupije a o trenutnim izazovima ljudskog dostojanstva i političkoj odgovornosti govorio je zastupnik Slovačke republike u Europskom parlamentu Miroslav Mikolášik.

 

Na već četvrtom Molitvenom doručku Sisačke biskupije okupilo se više od pedesetak predstavnika vjerskog, kulturnog i političkog života župa, županija, gradova i općina s područja koje obuhvaća Sisačka biskupija.Okupljanje je bilo i prigoda za podjećanje na osnivanje Sisačke biskupije i njenu sedmu obljetnicu. Europarlamentarka Marijana Petir uključena je i u organizaciju Europskog molitvenog doručka u Europskom parlamentu u Bruxellesu a Molitveni doručak Sisačke biskupije pokrenut je na njenu inicijativu. Istaknimo i kako je zastupnica Petir 2. veljače sudjelovala i na američkom Nacionalnom molitvenom doručku koji je uz američkog predsjednika, članove Senata te Kongresa okupio sudionike iz više od 140 zemalja.