Tradicionalna “Zagrebačka biciklijada”

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 16, 2018 |

KUD “Prepuštovec” uz pokroviteljstvo Grada Zagreba organizira svake godine gradsku manifestaciju, popularnu “Zagrebačku biciklijadu”. Start utrke je u subotu s Trga bana Josipa Jelačića, a cilj u Prepuštovcu. KUD “Prepuštovec” uz pokroviteljstvo Grada Zagreba organizira svake godine gradsku manifestaciju, popularnu “Zagrebačku biciklijadu”. Početak utrke je s Trga bana Josipa Jelačića do Prepuštovca.

 

Utrka će se održati 19.svibnja s početkom u 11:00 sati. Svi koji su zainteresirani mogu sudjelovati u ovoj već tradicionalnoj biciklijadi.”Biciklijada nema natjecateljski karakter nego se vozi rekreacijskom brzinom prilagođenom za sve uzraste. Vozi se uglavnom utabanom tj. asfaltiranim cestama skroz do Prepuštovca. Za tu biciklijadu mogu sudjelovati i stariji i mladi” rekao je Josip Lipar, predsjednik KUD-a Prepuštovec. : Cilj biciklijade je doći do mjesta Prepuštovec, a tamo sve posjetitelje očekuje bogati zabavni program. Ovogodišnja biciklijada ima još dodatna natjecanja.  “Zagrebačku biciklijadu” podržava i prvi čovjek Grada Zagreba koji će sudjelovati na biciklijadi,a i pripremio je iznenađenje za sugrađane. “Ja samo mogu reći da ću i ove godine voziti bicikl. Pozivam sve naše sugrađane da nam se pridruže. Na Trgu će svatko napisati svoje ime i prezime i to će ići sve u jedan bubanj i izvući ćemo nagrade. Jedan bicikl za djevojčicu koja pohađa osnovnu školu, tako isto jedan bicikl za dečka, jedan bicikl za djevojku koja pohađa srednju školu  isto tako i za dečka, onda i za odraslu sugrađanku i sugrađanina do 65 godina i za osobe od 65 plus. To će biti osam bicikli” istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba. Svakako sudjelujte i zabavite se na popularnoj biciklijadi,a možda budete imali sreće pa osvojite i novi bicikl.