Tko organizira Voloderske jeseni?

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 16, 2016 |

Za otprilike 2 mjeseca trebaju se održati ovogodišnje Voloderske jeseni – najveća moslavačka manifestacije s najdužom tradicijom.

 

Tko će ove godine biti njezin glavni organizator, te kakvu će ulogu u svemu imati udruge s područja Volodera, zanimalo je popovačkog vijećnika, Ivicu Petrovića. Gradonačelnik Popovače, Josip Mišković rekao je da je Grad dao zaduženje popovačkoj Turističkoj zajednici da organizira sam čin otvorenja Voloderskih jeseni, ali i da osmisli propagandu koja je važna za takvu vrstu manifestacije.

 

Gradonačelnik je i dodao budući da je to i županijska izložba, u dogovoru sa Županijom predloženo je da se zbog financijskih problema ta izložba malo i financijski smanji, te da se iz komercijalnog dijela pokuša izvući što više, ali da sadržaji na toj izložbi ne budu manji nego prije. Mišković tvrdi da nije upitno održavanje Voloderskih jeseni ove godine.

 

One će se održati drugi vikend u rujnu. U svakom slučaju, službeno u ovom času Turistička zajednica Popovače preuzima organizaciju Voloderskih jeseni,a sa Županijom će se dogovoriti na koji način će se Voloderska jesen provesti.

 

Mišković je rekao kako će se na sastanku s voloderskim Mjesnim odborom podijeliti zadaci te usuglasiti financijski plan manifestacije. No ono što je sigurno, to je da ovogodišnja manifestacija nikako neće moći koštati oko 200 tisuća kuna, koliko su u konačnici koštale prošlogodišnje Voloderske jeseni.

 

Jer ove godine za nju je u popovačkom i proračunu Sisačko-moslavačke županije predviđeno tek između 50 i 60 tisuća kuna.