Tjedan Crvenog križa u Splitu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 10, 2016 |

Tjedan je Hrvatskog crvenog križa koji se javno – zdravstvenim akcijama obilježava i u Splitu.

 

Tjedan Crvenog križa koji je započeo 8. Svibnja, nastavlja se brojnim javnozdravstvenim akcijama diljem Hrvatske, pa tako i u Splitu gdje je održana akcija mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka, te demonstracija osnovnih postupaka pružanja prve pomoći. Ministarsvo unutarnjih poslova i Hrvatski Crveni križ su neizostavni partneri u različitim akcijama, pa tako i u ovoj javnozdravstvenoj gdje u zajedničkoj suradnji osvještavaju građane o važnosti poznavanja osnovnih i hitnih medicinskih postupaka.

 

Itekako je važno znati pružiti prvu pomoć ako se nesreća dogodi, a u tome pomaže i AVD uređaj, jednostavni prenosivi električni uređaj koji se koristi za defibrilaciju srca u slučajevima reanimacije. Sedam AVD uređaja u Splitu postavljeno je na Zapadnoj obali, na zgradi Splitskih toplica, tržnici Sućidar, na istočnom djelu Rive, na bazenima na Poljudu, u zgradi Banovine te na Rivi pokraj ulaza u Turističku zajednicu. Tjedan Crvenog križa bit će obilježen raznim događanjima od javnozdravstvenih akcija, prikupljanja donacija i predavanja koji će trajati sve do 15. Svibnja.